Choklad- & citroncupcakes
Chokladmuffins ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
50 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
50 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl kakao
♥ Smält margarinet och låt svalna
♥ Vispa ägg och socker vitt & poröst
♥ Blanda bakpulver, mjöl, vanillinpulver och kakao i en annan bunke
♥ Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smöret & mjölken
Citronmuffins ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
50 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
rivet citronskal
♥ Smält margarinet och låt svalna
♥ Vispa ägg och socker vitt & poröst
♥ Blanda bakpulver, mjöl, vanillinpulver och citronskal i en annan bunke
♥ Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt smöret, mjölken & citronsaft
Ugnstemperaturen ska vara 175 grader och när jag klickar ut smeten i muffinsformarna brukar jag bara fylla dom 2/3 eftersom dom jäser enormt när dom är i ugnen. När muffinsarna är klara, låt dom svalna och gör frostingen.
Chokladfrosting
5 dl florsocker
60 g rumsvarmt margarin
100 g philadelphia
½ tsk vanillinpulver
2 msk kakao
Klassisk cream cheesefrosting
5 dl florsocker
60 g rumsvarmt margarin
100 g philadelphia
1 tsk vanillinpulver
♥ Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i smöret & philadelphian
♥ Vispa tills det blir en fluffig massa, tillsätt eventuellt karamellfärg i den klassiska frostingen
Frostingen blir jätteklumpig i början när man vispar, men sen tar det bara en halv minut så är det plötsligt en fluffig och perfekt frosting! Klicka därefter i frostingen i en spritspåse och spritsa ut på muffinsen. Därefter kan man dekorera med små sockerhjärtan, strössel, bär eller vad man känner för! :)
♥ Smält margarinet och låt svalna
♥ Vispa ägg och socker vitt & poröst
♥ Blanda bakpulver, mjöl, vanillinpulver och kakao i en annan bunke
♥ Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smöret & mjölken
Citronmuffins ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
50 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
rivet citronskal
♥ Smält margarinet och låt svalna
♥ Vispa ägg och socker vitt & poröst
♥ Blanda bakpulver, mjöl, vanillinpulver och citronskal i en annan bunke
♥ Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt smöret, mjölken & citronsaft
Ugnstemperaturen ska vara 175 grader och när jag klickar ut smeten i muffinsformarna brukar jag bara fylla dom 2/3 eftersom dom jäser enormt när dom är i ugnen. När muffinsarna är klara, låt dom svalna och gör frostingen.
Chokladfrosting
5 dl florsocker
60 g rumsvarmt margarin
100 g philadelphia
½ tsk vanillinpulver
2 msk kakao
Klassisk cream cheesefrosting
5 dl florsocker
60 g rumsvarmt margarin
100 g philadelphia
1 tsk vanillinpulver
♥ Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i smöret & philadelphian
♥ Vispa tills det blir en fluffig massa, tillsätt eventuellt karamellfärg i den klassiska frostingen
Frostingen blir jätteklumpig i början när man vispar, men sen tar det bara en halv minut så är det plötsligt en fluffig och perfekt frosting! Klicka därefter i frostingen i en spritspåse och spritsa ut på muffinsen. Därefter kan man dekorera med små sockerhjärtan, strössel, bär eller vad man känner för! :)
Kommentarer
Trackback