Recept: "Gaeng ped gai"

 
Här kommer receptet på den thailändska kycklinggrytan! Jag skriver inte ut mängd osv då jag oftast bara lagar till mig själv och höftar en hel del! Gå på känsla och smaka av, det blir alltid bäst!
 
Du behöver:
 
♥ Kycklingfilé
♥ Wokgrönsaker
♥ Cocosmjölk
♥ Kycklingbuljong
♥ Röd currypasta
♥ Olja
♥ Lime
 
1. Börja med att skär upp kycklingen i små bitar. Stek den "halvfärdig" i olja i en stekpanna.
2. Stek upp wokgrönsakerna lite lätt, de blir ändå genomkokta senare.
3. Häll olja i en gryta och fräs currypastan i den. Tillsätt därefter cocosmjölken och rör om.
4. Häll i kycklingen och wokgrönsakerna och pressa i lite limejuice och kycklingbuljong.
5. Låt koka upp i ca 7 minuter och smaka av, tillsätt eventuellt mer curry.
 
Servera gärna med basmatiris och tadaaa, DONE!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback