Booooring!

Har dödstråkigt!!


21-års kalas!

Godmorgon! :)

Sitter nerkrupen under täcket i soffan och myser till Nyhetsmorgon med en kopp nybryggt kaffe och levande ljus. Helt underbart!

Igår var det kalasdags och pastasalladerna blev omtyckta och lyckade! Kaffe, kakor och bullar ovanpå det sen kunde knappt någon andas så mätt man blev, haha!

Presenterna blev även mycket uppskattade, helnöjd är jag! :) fick presentkort på Kicks, en superfin julstjärna, en stämmare, en ukelele(!!), Diesels nya doft, chokladpraliner, en ögonskugga och 450 kronor. Bättre än så kan det inte bli!

Nu ska jag fortsätta titta på Nyheterna som visar bilder från stormen igår!


Tidigt grattis

Phuu, vilken seg och slö dag det har varit! Klev upp vid tio-tiden imorse och har i princip spenderat dagen i soffan framför tvn. Det blev dock ett städryck innan ikväll, ett välbehövt sådant!
Jag ska ju ha kalas imorgon eftersom jag fyller år på tisdag och här var skitigare än en svinstia så det blev ett par tag med dammsugaren & moppen, Tyra åkte i plurret och badrummet blev städat. Skönt!!

Gick en sväng till Coop och handlade det sista till imorgon, så en timme gick nog åt till att bara stå och rensa kyckling till pastasalladerna.. Jag som avskyr att ta i kött......

Så det blir förmodligen läggdags snart för mig om jag ska orka upp imorgon bitti och svänga ihopa salladerna, ta några sista städtag, duscha och snygga till mig. Sen kan folket trilla in efter 16:00..


Power up, niggah!

Uuuh, vilken seg dag! Vaknade klockan 07:00 imorse och kunde inte somna om så det var bara till att släpa sig upp och skölja ner några koppar kaffe och en macka.

Gick och solade 20 minuter efter det. Ett steg närmre pepparkaksfärgen! Funderar på om jag ska införskaffa en BUS så jag kan bli lite extra brun precis till min födelsedagsfest. Tycker det låter som en bra idé.

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli fyra, har gjort det hela dagen känns det som haha! Ska iväg och träna med Martin & Matti på Träningsverket. Jag har ju 10-kort på Muscle Zone, men precis som det låter så är det bara bodybuilders som tränar där - killar som tjejer! Känns dumt att gå dit i min form, tunn som en räka och med noll muskelmassa haha! Så ska se hur Träningsverket är idag.
Har haft tankarna på 24 seven med tanke på att det ligger precis nedanför oss, men nu är där för många "bekanta" som börjat träna där.. Somliga har jag inte alls lust att stöta på där nere, inga namn nämnda....

Får se om Dennis kommer hit efter träningen med lilla Vincent. Ska sleva i mig något att äta alldeles strax, är vrålhungig så får väl steka lite ägg och bacon. Yes yes, food it is!

Lazy

Har varit dåligt med uppdaterande.. Jag har varken haft ork eller lust tyvärr.

Denna veckan blir det lite att göra! Idag ska jag hinna med att både tvätta och laga mat samtidigt, dum som jag var tog jag sista tvätt-tiden som börjar 17:30.. Får ställa Martin vid spisen och steka köttbullar, haha!

På onsdag är det informationsmöte på Arbetsförmedlingen som gäller ang. min ersättning jag kommer få ifrån dom. Antar att jag går därifrån med tio jobb min handläggare tycker jag ska söka, förmodligen på härliga platser som Helsingborg eller Kristianstad.. suck!

Fredag blir det eventuellt utgång, Martin pratade om att ta ledigt och festa med grabbarna och sedan möta upp mig ute, men vi får se hur det blir med det ;)

Och på söndag är det slutligen släktkalas här hemma för mig. Får se till att handla i veckan så jag har allting hemma till salladerna och tårtan jag ska baka. Behöver ju bilen så det måste matcha med Martin också..

Sen är det min födelsedag på tisdag och på lördagen den veckan ska jag go bananas och ha bästa födelsedagsfesten någonsin! :)


Chokladmousse

Här kommer en bild på chokladmoussen! :)


Love is in the air

Jag ställde till med trerätters igår, allt för att krydda till vardagen. Storstädade hela lägenheten, bäddade rent och lagade en gudomlig middag. Till förrätt blev det en liten räkmacka med ett syrligt vitt vin, huvudrätt blev det cabanossigryta med ris och till efterrätt chokladmousse toppad med hackad choklad, hallon och cocos.
Tänkte dela med mig av receptet, superenkelt och myyycket godare än den på påse man köper i affären!

Chokladmousse för 2 personer

1 dl vispgrädde
100 g mörk (eller vit) choklad
1 dl kesella

1. Vispa grädden tjock, men inte för hård!
2. Smält chokladen i vattenbad. Rör om hela tiden så inga chokladbitar blir kvar
3. Tillsätt kesellan i chokladen och sedan grädden
4. Rör om ordentligt så allting blandas och häll upp i serveringsglas
5. Toppa med bär (valfritt) och ställ in i kylen minst 1h innan servering. Klart!

Verkligen busenkelt att göra och min chokladmousse stod inne hela dagen och kvällen i kylen och den blev riktigt fluffig och god. Jag hällde i lite hackad choklad i moussen också för lite "krispig" känsla. Kanske blev lite mycket choklad på choklad, men Martin slafsade i sig allt direkt och ja.. jag älskar ju choklad så för mig kan det aldrig bli för mycket. Man kan ju som sagt använda sig av vit choklad istället till moussen, det är en smaksak.

Hela kvällen var verkligen sådär... magiskt mysig! Båda var på superbra humör och hade en pirrande känsla i kroppen. Martin satt och log under hela middagen och bara fnissade av glädje och frågade om jag var kär, haha. Självklart är jag kär och det är underbart att få tillbaka den där "nykära" känslan efter snart ett år tillsammans. Så olikt mina andra förhållanden, då jag i princip tröttnat vid den här tiden.. Men jag antar att det handlar om att bjuda till, ta och ge. Och jag vet hur mycket Martin faktiskt uppskattar det när jag gör något speciellt.

Idag blir det dock inte så många knop här hemma, inväntar lillebror för tillfället som ska komma och lämna post så jag får väl bjuda på en kopp kaffe som tack. Men just nu kallar soffan på mig! ;)

Movietime

 

Klockrent att jag nyss upptäckte att jag och Martin hade 10 månader tillsammans igår, haha! Skrev det till honom nyss och fick till svar "Äh! När det är 10 år firar vi ;)".

Tanken var att vi skulle gå på bio idag och se nya Twilight-filmen men precis som jag misstänkte så är det sjukaste hysterin kring den filmen. Det fanns 13 platser kvar på Entré, men bara spridda skitplatser och jag tänker inte sitta längst fram i 2h och gå ut med nackspärr senare, haha! Och på Filmstaden fanns det bara nån enstaka så vi får helt enkelt vänta nån vecka med att gå på bio.

Martin ville se Immortals 3D men eftersom det är jag som hade fått plocka fram plånboken valde jag filmkväll hemma i soffan istället. Får kila iväg till affären sen och handla lite gott till ikväll. Tänkte lyxa till det med Cabanossigryta till kvällsmat också. Vardagslyx är det bästa jag vet!

/ S.


Morgonstund har guld i mun

Var uppe med tuppen idag, redan lite efter fem klev denna svensken ur sängen! Fick lite kvalitetstid med Martin och så tog vi en gemensam promenad med hundarna innan han åkte till jobb.

Nu ligger jag i soffan och tittar på nyheterna med båda vovvarna hos mig. Tyra har tagit första parkett och ligger raklång uppe på min bröstkorg medan Nemi har borrat ner sig mellan benen på mig, med huvudet på magen. Helt fantastiskt fina är dom!


Måndagsmorgon

Igår blev det gåsamiddag i Tygelsjö hos moster Mia & Jörgen. Var inte hemma förrän vid åtta-tiden, efter allt ätande var man ju tvungen att jäsa haha! Blev en runda Alfapet också, grymt mycket svårare än Wordfeud där man har chans att fuska..

Tog med oss Nemi hem så hon stannar här till tisdag eller onsdag, beroende på när pappa hämtar henne.

Idag blir det en sväng upp i stan med Emelie och Denise :) annars så blir det förmodligen en lugn kväll om inte Martin kommer på att vi ska snickra nånstans, haha..


Pain

Ligger nerbäddad på soffan med Tyra och skumläser nya numret av Chic. Har haft migrän sen igår, så jag bokstavligen släpade iväg mig till Apoteket för att köpa medicin. Och som toppen på isberget har jag fått nackspärr som självklart skulle va ännu värre idag än igår...

Får vila upp mig så jag orkar åka till Martins morfar i eftermiddag, och så att jag över huvudtaget orkar laga middag ikväll..

Ska fortsätta titta på "Efter tio" och äcklas över Regina Lund..


Bak och fix & trix

Spenderade första delen av morgonen med att tvätta.. Phuuu, alltid lika jobbigt... Resterande del av morgonen/förmiddagen spenderade jag med att baka cupcakes (se tidigare inlägg). Hallonfrostingen blev misslyckad och alldeles för lös, men jag äter inte cupcakes ändå så mig gör det inget, haha!

Jag och Martin har fått för oss att eventuellt starta företag så har suttit i nån timme nu och letat återförsäljare av diverse märken till det projekt vi har tänkt oss. Spännande om vi får igenom det!! :)

Får börja med middagen om en stund också, magen kurrar högljutt.

Puss!

Cupcakes!

Har bakat chokladcupcakes :) några med chokladfrosting och några med hallonfrosting.


Checkat ut

Var på Maxi och hämtade mitt arbetsgivarintyg så A-kassan kan sluta gnälla.. Ska bara köpa frimärken och lägga det på lådan också... Blev en tur till banken sen och fixade med mina pengar och sen blev det en tur till Only där jag shoppade ett par legging, en baströja, en tjocktröja och ett linne för presentkortet jag fick.

Sen ringde Dennis så blev det en vända till upp i stan :) Käkade lunch på Mando och nu har vi precis kommit hem och slängt oss på soffan. Väntar på att Martin ska komma hem från jobb, sen blir det bio ikväll! Fullspäckad dag med andra ord :)


Lördagsmys

Igår blev det utgång med Denise, och idag är jag tröttare än tröttast! Gjorde pastasallad med kyckling till middag idag och nu ligger jag i soffan med matkoma.. Ikväll blir det fan lugnt, haha!

Har köpt godis som jag inte ätit på säkert hundra år och såklart popcorn & dippa. En flaska julmust fick också följa med hem från affären, har längtat så efter att få dricka det!! Riktigt tråkigt att det inte säljs året om :(


Bedtime

Ligger i sängen med Tyra nu. Martin har tagit ledigt från Sova torsdag & fredag så han tog chansen att jobba på Båten ikväll.. Jag som hade hoppats att vi skulle mysa i soffan hela kvällen.. Tji fick jag minsann!

Som sagt Arbetsförmedlingen imorgon och sen kommer lillebror och hämtar upp mig för en shoppingtur på Nova med la familia. Ska se om jag kan kamma hem ett par snygga boots. Pappa har aldrig lärt sig hålla i plånboken om man säger så ;)


Kanelbullar!


Cheesecake


Baka, baka, liten kaka

Har precis slängt in en cheesecake i frysen och jag hoppas innerligt att denna blir bättre än den förra, haha! Har en kanelbullsdeg på jäsning nu och senare ska jag ställa mig och steka pannbiffar. Snacka om hemmafru!! Borde egentligen ringa ett samtal till Maxi men jag orkar inte helt enkelt..

Imorgon är det Arbetsförmedlingen som gäller och sen håller jag tummarna för att Tracy har tid att fixa mitt hår. Sen var det helg igen och det ska bli luuuuuugnt. Nån gång måste jag vila... eller?

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag göra dom godaste kanelbullarna någonsin!

Puss!

Äntligen!

Detta är inte klokt, tittade nyss på klockan och insåg att jag suttit framför datorn i 4½ timme!! Jag gav mig fan på att jag skulle lyckas göra en egen design och jo, det blev väl helt okej.
Förr brukade jag hjälpa ett fåtal vänner med småsaker i bloggdesignen men idag är det jag som har fått ta hjälp, dessvärre av internet som är hopplöst att hitta vad man menar. Men skam den som ger sig :)

Har fått idétorka på middag här hemma så jag har slängt fram en kycklinggryta från frysen. Bara att värma på spisen och koka ris att ha till, sen är det klart! Jag har inte ens ätit frukost idag kom jag på.. Kanske ska koka mig en kanna kaffe och ta ett ägg med majonäs på till...

Nej, arbetsförmedlingens hemsida väntar nu..

Puss!