Fredagen den 13:e

 
Ska bli intressant att se vad som händer idag, fredagen den 13:e. Kanske har sönder halva butiken eller bara får tjuriga och knepiga kunder? Haha, ska bli riktigt spännande!
 
Hundarna ligger utslagna i soffan efter morgonpromenaden. Har ju glömt berätta att jag är hundvakt till onsdag då mamma och pappa tog en sista minuten till Turkiet. Härligt med 46°c i skuggan... haha. 
 
Börjar inte jobba förrän 14 idag så jag har gott om tid att fortsätta med det jag gör; ligga i soffan och trycka i mig godis. Lyssnar på Anna Hertzmans nya skiva.. guuuud så bra den är! 
 
Imorgon blir det lite festligheter då det är min lediga helg! :) Ska hem till Stephanie och Henrik och käka lite och förfesta innan vi rör oss mot Falsterbo. Har redan beställt ljuvliga drinkar där nere, haha. Med andra ord stannar jag i Staffanstorp hela helgen, för sen vankas en tuff vecka! 
 

Morgonmys!


Recept: "Gaeng ped gai"

 
Här kommer receptet på den thailändska kycklinggrytan! Jag skriver inte ut mängd osv då jag oftast bara lagar till mig själv och höftar en hel del! Gå på känsla och smaka av, det blir alltid bäst!
 
Du behöver:
 
♥ Kycklingfilé
♥ Wokgrönsaker
♥ Cocosmjölk
♥ Kycklingbuljong
♥ Röd currypasta
♥ Olja
♥ Lime
 
1. Börja med att skär upp kycklingen i små bitar. Stek den "halvfärdig" i olja i en stekpanna.
2. Stek upp wokgrönsakerna lite lätt, de blir ändå genomkokta senare.
3. Häll olja i en gryta och fräs currypastan i den. Tillsätt därefter cocosmjölken och rör om.
4. Häll i kycklingen och wokgrönsakerna och pressa i lite limejuice och kycklingbuljong.
5. Låt koka upp i ca 7 minuter och smaka av, tillsätt eventuellt mer curry.
 
Servera gärna med basmatiris och tadaaa, DONE!
 
 
 

Smile

Oj oj oj vilken grym middag jag fick till idag! Första gången jag gjorde denna maträtten och det blev riktigt bra! På thailändska heter det "gaeng ped gai" alltså kycklinggryta.
Hittade ett recept på internet men hoppade över hälften av ingredienserna och ändå blev det kanon!
Ska slänga in receptet i ett inlägg efter detta för er som vill prova själva.
 
För övrigt så började jag jobba klockan 14 idag. Blev lite sovmorgon då jag sov hos mamma & pappa och fick skjuss av dom till Svågertorp. Tyra stannade kvar där eftersom jag ändå blir hämtad imorgon igen. Familjen och mormor & gamla mormor ska till Helsingborg och se revy med Eva Rydberg. Ska bli så kul! Hoppas att vädret är med oss. Inte intresserad av att sitta i nån ful poncho och dyblött hår precis... 
 
Annars mår jag prima ballerina. Det jobbiga börjar lätta då andra får mig att le och det är fantastiskt!

Krax sa kråkan

Min dumma förkylning som jag har dragit på mig har nu lättat, men dessvärre hoppat ner ett steg till stämbanden. Har i princip INGEN röst kvar och jag låter värre än en kråka.. Fruktansvärt!
 
Ligger i soffan och slötittar på Jönssonligar & Dynamit-Harry och funderar på om jag borde slänga mig i sängen istället. Har varit riktigt slarvig med att gå och lägga mig i tid om kvällarna, och igår lyckades jag inte somna förrän runt ett tiden på natten.. Underbart när klockan sen ringde halv sju!
 
Det är min jobbhelg dessutom så jag får väl kraxa på både imorgon och på söndag. Hoppas det lägger sig inom de närmsta dagarna.. 
 
Usch, tråkigt blogginlägg det här. Har inte mycket intressant att berätta idag faktiskt.. Har varit en jobbig dag rent psykiskt.. Ha en fortsatt fin fredagskväll alla fina! 

Nystart

 
Det har varit en liten tumult resa de senaste veckorna! Jag mår bra trots omständigheterna som varit, men det är en lång väg kvar att vandra! 
 
Igår kom jag äntligen till lägenheten i Limhamn. Halva förmiddagen gick åt till att bara packa upp alla kartonger och IKEA-påsar.. Kan säga att här var grejer precis överallt, haha! 
Emelie kom förbi på eftermiddagen och hjälpte mig snickra ihop mitt soffbord med hjälp av bestick då min kära bror tagit med sig ALLA mammas verktyg från lägenheten... suck! 
 
Gick bort på Nama och köpte med oss sushi hem.. Som jag längtat. Att man kan bli så beroende av en maträtt?! Klämde en flaska rosé också och tittade på en film efter ca 3h väntan.. Inte lätt att få hem en rulle med endast telefonens wifi. Ångrar lite att jag sa upp mitt mobila bredband nu..
 
Har precis tagit en dusch och fräschat till mig efter gårdagens slit & svett-dag. Fick i mig en äggmacka och en kopp kaffe till frukost. Mina -8kg både märks och syns och om jag ska orka komma igång med träningen igen måste jag först se till att få i min kropp näring.. 
 
Nu ska jag invänta ett samtal från mamma och pappa om att dom är påväg hit med lite grejer till mig! 
Ha en skön tisdag :)
 

Sötare kompis på morgonkvisten får man leta efter, hihi!