Lägligt

Började känna av migränen redan på gymmet och glömde ovanpå det att svänga in om Apoteket innan vi körde hem. Kommer bli en tuff jävla natt känner jag :(

Hoppas verkligen att det är käken som spökar, pallar inte va sängliggandes imorgon UTAN tabletter. Har lite att göra som att bada Tyra, packa det sista och göra amerikanska pannkakor att ha med i bilen eftersom vi inte hinner käka middag hemma innan..

Så gode Gud, skona mig!


LCHF-lunch

Svängde ihop en snabb lunch. Känns som jag bara äter och äter nu när jag går hemma haha! Aja, det är gott med mat och det är nyttiga saker, eller ja.. LCHF-kost i alla fall. Gör av med det på gymmet sen ;)

Blev smörstekta champinjoner med tärnad bacon, haricoverts och en klick tzatziki till :) och ett stort glas citronvatten. Mmmmmmmm!!


Träningshandskar


Onsdagsfrukost

Kallrökt lax, laktosfri keso & ost


Säg räv... "röööööööööv".

Vaknade imorse och kunde inte gapa. Aj! Kände mig öm och stel redan igår, men idag gör det så förbannat ont! Måste ha bitit ihop hårt och spänt käkmuskeln på vänster sida när jag tagit i på gymmet, får väl smörja med lite Voltaren haha. Fattar inte hur jag lyckas, det ska bara en person som jag till det!

Tur att det blir soppa till middag idag så jag slipper anstränga mig för att äta haha! Ska göra en LCHF-soppa med torsk, räkor och broccoli. Sen blir det cardio-träning ikväll, fy fan. Hatar konditionsträning men jag behöver det verkligen. Jon som står i receptionen måste tycka jag är bäng som är på gymmet i två timmar och sen går ut & tänder en cigg.. Hrm, men det kommer väl en dag när jag fimpar.. Haa..haa....

Ska göra en ny kopp te och sätta mig och packa väskan. Jag fick fria händer av Martin så jag funderar på att stoppa ner hans boratkini istället för badshorts? Tror han kommer bli jätteglad haha!

Schtek

Det blev en sväng om med damsugaren efter att tvätten var klar så nu är här skinande rent på golvet! Har redan hoppat i träningskläderna också haha, är så ivrig med att få komma iväg fastän det är tre timmar tills dess.

Ska ställa mig vid spisen nu och göra vid en skinkstek som sen ska stå och gotta sig i ugnen i två timmar. Ibland är det skönt med mat som reder sig själv! Blir att koka lite haricoverts och brysselkål och göra brunsås till det, och lite vila i soffan innan vi ger allt på gymmet.

Kvällens film heter "Hugo" som tydligen ska vara grymt bra. Vi påbörjade den igår men stängde av den efter en halvtimme då ögonen gick i kors på oss båda. Tur var kanske det, för den var över två timmar lång!




Mumsfillibabba

Blev ingen LCHF-frukost men en nyttig sådan! Med tanke på att jag bara äter två mål om dagen (frukost/sen lunch & kvällsmat) känner jag inte mig så manad att följa LCHF till punkt & pricka.

Så dagen frukost blev kaffe & en skål med färsk mango. Underbart gott!


Förbättring

Det roligaste med att gå till gymmet (förutom att träna då, såklart) är att se vilka förbättringar man gör. Igår var egentligen ett bröstpass men jag gick ut för hårt och sträckte mig, vilket resulterade i att jag körde en allt-i-allo träning istället. Bröst, axlar, rygg, mage, rumpa & ben och jag var så jäkla peppad!
Ryggen ökade jag med 10 kilo, magen körde jag 10x5, bröst 10x7 plus hantlar & press.

Var helt slut när vi kom hem så det blev en dusch och en sen middag innan jag gjorde huvudhopp i sängen, kvart i nio! Upp och hoppa med tuppen idag, lyckades ju få en tvätt-tid så ska alldeles strax springa ner i källaren och hänga upp allt. Kunde istället stått och köat utanför Malmö Arena till X-Factor, men nej.. Ett annat år, haha!

Ska koka en kanna kaffe sen också som får bli min frukost och sen ska jag börja packa inför Öland så smått.


Måndag!

Har börjat dagen med en LCHF-lunch i form av ett stekt ägg, bacon & kallrökt lax. En jävla kombination haha, men mätt det blev jag i alla fall! Har snart druckit en kanna citronvatten också. Så jäkla gott!

Det står i princip bara nyttigheter på inköpslistan också, popcorn är det enda som jag egentligen inte får äta men som jag inte kommer klara mig utan. Det får va min lilla synd i veckorna. Läsk ska vi sluta dricka också så det blir inte en enda liter Cola som följer med hem i kassarna hädanefter. Möjligtvis att vi köper en flaska och unnar oss på helgerna, men that's it. Ju mer man börjar fuska... ja, tillslut kan man skita i dieten!

Så idag blir det kycklinglår med currysås tänkte jag, och lite wokgrönsaker (ovanjordsgrönsaker) och imorgon blir det skinkstek med brunsås & broccoli. Sen blir det ju som sagt ett avbrott när vi åker till Öland, vill ju inte besvära svärmor och hennes matlagning.. Får köra all in nästa vecka då istället ;)

Får se om det blir nån träning idag, helt beroende på om vi åker & handlar eller ej. Kan vara snäll och låta Martin träna så kan jag packa upp varor och göra hemmaövningar istället. Hrm, det låter bra!


Moet Chandon a.k.a Stella


Resumé av helgen

Har inte blivit något bloggat sen i fredags, inte så konstigt när jag har haft fullt upp med att pussa på nya valpen! Världens sötaste lilla Stella har nu blivit en medlem i familjen Larsson ♥.
Ska lägga upp en bildbomb sen på den bedårande lilla krabaten!

I lördags kom som sagt Martin och hämtade mig och på kvällen åkte vi hem till Rebecka och Christoffer. Blev en galen kväll med vin, skumpa och spel. "Med andra ord" hette spelet som går ut på att man ska förklara olika ord, personer, djur, städer osv, utan att såklart säga ordet. Det blev bara tokigare och tokigare ju mer vin vi fick i oss haha.

Martin: "Långhalsigt djur som lever i Afrika!"
Rebecka: "Dinusaur!!!"

Kan säga att vi låg dubbelvikta av skratt och hennes kommentar idag på Facebook var att hon faktiskt inte hörde att Martin sa Afrika... Haha, oavsett så lever ju inte dinusaurierna mer!

Och igår avslutade vi veckan med söndagspizza i Staffanstorp och ännu mer valpmys. Hade Tyra med oss och det gick förvånansvärt bra, dom busade massor och Tyra tog det lugnt och försiktigt :)

Denna veckan kommer bli lugn, ska försöka hitta en tvätt-tid innan vi åker till Öland och vi måste åka och handla eftersom både kyl & frys ekar.. Sen blir det att börja packa och på torsdageftermiddag lämnar vi Skåne!

Fredagsmys

Bjöd pappa & lillebror på middag idag :) fläskfilégryta med ris, smakade ljuvligt! Nu tittar vi på The Voice och mamma är äntligen påväg hem från jobb! Har hällt upp ett glas vin åt henne och sen ska vi nog ut på skattjakt ;)

Älskar min fina familj, vad vore livet utan dom? Bättre finns inte!


April

Var som sagt och skrev på papperna igår. Den 12e April börjar jag jobba! Är så glad att jag knappt kan fatta det själv.

Ska göra mig iordning strax sen bär det av mot Staffanstorp.

Imorgon kommer fina Stella!


Lupita aka Tyra


Platt som en pannkaka

Magen är slutkörd efter gymmet igår. Var platt som en pannkaka imorse haha!


Gofika

Haft Rebecka och hundarna här på besök. Blev en fika med semlor och kaffe. Tyra fick massor av uppmärksamhet av Buddha, tror hon är påväg att börja löpa då hon verkligen tillät honom att buffa, puffa, tvätta och mysa.. Fick hela tiden ha ett öga på dom hahaha ;) Max roade sig med en leksak. Skönt med hundar som sköter sig själva haha.


Mys

Tyra och jag myser på innergården. Helt vindstilla och strålande solsken. Säker 10 plusgrader i solen, helt underbart!


D-day

Idag gäller det, klockan sex ska jag infinna mig på Svågertorp och skriva på papperna inför det kommande jobbet. Det ska bli så jäkla spännande och så kul att äntligen få komma igång!

Har världens bästa energi i kroppen, tror det är tack vare solen. Ska få i mig lite lunch sen ska jag ta Tyra på en promenad. Får bli så långt benen bär mig.. Min träningsvärk är inte att leka med. Aj, aj och aj!

Martin kommer förhoppningsvis hem tidigt idag också. Han hade en läkartid klockan 15:00 och det är bara en "koll" så det ska inte ta så lång tid. Han har en sjukdom som heter Lipom, ni får själv googla om ni är nyfikna..
Idag blir det i alla fall vilodag och vi ska äta nyttig kycklingwok till middag har jag bestämt.

Nej, nu måste jag få mat i magen. Börjar äntligen bli hungrig efter att ha varit vaken sen klockan nio och endast fått i mig en kopp te.. Ska rota fram något i frysen! :)


Trött

Vilket gympass det blev. Hela kroppen är slut, kan inte ens skratta så ont mina magmuskler gör haha. Men det är härligt, då vet man att man lever!

Läggdags alldeles strax.. Är trött som ett ålderdomshem!

Imorgon gäller det - papperna ska skrivas på! :)


LCHF-diet

Nu har jag suttit och läst på och det verkar ju inte så himla svårt att följa LCHF-dieten. Oavsett så bestämmer jag själv hur pass strikt jag vill följa den, och Martin kommer ändå inte kunna äta LCHF när han jobbar med tanke på att han käkar på snabbmatsställen osv.. Men jag tänker ändå ge det ett försök.
Jag äter ju inte 100%-igt efter deras diet men jag är faktiskt inte långt ifrån ändå!

Tänkte skriva upp vad man får och inte får/bör äta.

OK enligt LCHF

Kött: Gris, kyckling, nötkött och all fisk & skaldjur

Grönsaker: Broccoli, brysselkål, haricoverts, sparris, svamp, lök, paprika, gurka & tomat

Mejeri: Ägg, grädde, smör & fet ost

♥ Nästan all sås går bra och vill man unna sig något gott på kvällen går 70% mörk choklad eller nötter bra. Även ett glas whisky eller ett glas vin är okej vid "festliga" tillfällen.

UNDVIK

Socker: Läsk, godis, juice, choklad, mjölk, glass & bullar

Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, pommes, chips, gröt & müsli



Nu tog jag inte allt som stod på hemsidan, utan sållade ut bland det vi faktiskt äter i veckorna. Jag kommer ha svårt att sluta äta popcorn, jag äter i princip en påse varje kväll! Å andra sidan har jag gjort det sen flera år tillbaka och jag har inte lagt på mig eller mått sämre av det. Chips däremot räcker det att jag äter en hand full av, sen börjar min mage strula och bråka..

Broccoli, brysselkål, haricoverts.. Tja, det äter vi nästan varje dag! Kan hur enkelt som helst skippa att ha som t.ex. igår, bulgur till köttbullarna och bara köra broccoli & sås till. Inga problem för mig!

Frukost människa är jag inte heller, dricker snarare en kanna kaffe istället.. Man ska undvika mjölk enligt LCHF men med tanke på att jag har kanske 2 msk mjölk i kaffet, är det inte hela världen. Jag är ju dessutom laktosintållerant vilket innebär att mjölksockert är borttaget i min mjölk ;)

Åh, det här ska nog gå vägen. Perfekt att vi måste handla i början på nästa vecka också!

Träningsinlägg

Sitter i vanlig ordning framför datorn med mitt morgonkaffe och funderar över vad jag ska skriva.. Tänkte ägna ett helt inlägg åt träning, så för er som finner det ointressant kan sluta läsa haha!

Körde ett 60 minuterspass i måndags, ben, rumpa, rygg & triceps. Har fortfarande träningsvärk i mina stackars ben, fy fan för "pyramidträning".. Körde två olika maskiner, en för framsida & en för baksida. Men istället för att köra 10x3 så körde vi 10, 15, 20, 15, 10. Alltså vi började på en maskin, körde tio "lyft" eller vad vi ska kalla det, pausade i tio sekunder, körde femton, paus i tio osv.. Kan säga att det sved rejält i musklerna på dom sista tio!!

Idag blir det förhoppningsvis ett längre pass. Ska köra rumpa idag med och mage - stenhårt! Martin hade tusen bra övningar vi kunde göra och jag behöver lära mig så jag kommer igång själv senare.

Jag är så jäkla motiverad till detta nu
, även om jag inte kör med strikt kost och dricker proteinshakes & grejer. Har funderat på att köra LCHF till punkt & pricka, men jag måste nog läsa på om vad jag inte får äta & dricka innan jag bestämmer mig, plus att jag måste kontrollera med Martin att det är okej ;)

Har en PT (personlig tränare) ifrån Göteborg på min Facebook som för jämnan laddar upp s.k. "motivationsbilder" och jag blir bara mer och mer motiverad när jag ser alla bilder på tjejerna han lägger upp. Jag gillar inte för maskulina muskler, utan föredrar en lite mer slimmad kropp där man mer "skymtar" muskulaturen. Hade Martin fått välja hade jag varit bodybuilder idag haha, men där sa jag stopp!

Jag har två tjejer som inspirationskällor; Cathrine Holst & Amanda Bredén. Förvisso har båda silikontuttar, vilket jag varken har råd till eller får skaffa av min kära pojkvän. Nackdelen är ju att ju mer bröstträning jag kör, desto mindre tuttar kommer jag få.. Och var är min kvinnlighet då?


Cathrine Holst till vänster


Amanda Bredén

Insåg i måndags att jag har blivit så jäkla tanig. Inte tanig som i undernärd & mager, men alla mina muskler efter 7 års fotbollsspelande och 11 år på hästryggen, har bara försvunnit! Jag är en enda stor sena, något Martin hade jätteroligt åt när jag stod och spände mig i spegeln..

Jag: "Kolla älskling, jag har också sånna axelkuddar som du!"
Martin: "Nej älskling, det är en sena du spänner... du har ingen muskel där..."

Anyway, nästa vecka ska jag komma igång med cardion igen och jag känner redan hur jävla tufft det kommer bli. Första gången på crosstrainern trodde jag att jag skulle dö efter fem minuter, andra gången blev jag trött efter en kvart och tredje gången (innan jag blev sjuk) så pallade jag hela 30 minuter, som jag kör. Antar att jag kommer vara tillbaka från scratch när jag kliver upp på crosstrainern nästa vecka.



Länk till Cathrines blogg:
http://www.scandalbeauties.com/bloggar/cathrine


Länk till Amandas blogg:
http://www.scandalbeauties.no/bloggar/amandabreden


Top Model

Måste bara säga att vilket jävla SKÄMT Top Model Sverige är!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta?! Tjejerna är för det första sjukt fula och för det andra helt jävla inkompetenta!! Seriöst, var fan hittar man sånna människor?

Ett ord; pinsamt!


Det börjar närma sig!!

På torsdag klockan sex har jag avtalat tid med chefen på Cervera, ska dit och få alla papper påskrivna och jag är sååå nervös. Jag längtar, ja fan vad jag längtar efter att få börja jobba. Nu börjar det äntligen kännas på riktigt!!

Har förberett alla papper jag ska ha med mig och har förberett pappert till F-kassan så jag får ännu en utbetalning i början på Mars. Livet börjar ta sig och jag börjar känna mig som människa igen.

På fredagkväll åker jag till mamma & pappa och stannar över natten för på lördag så kommer deras nya hund. Nemi kommer bli världens bästa stora syster, utan tvekan. Snällare hund än henne finns inte ♥. Det blir en liten Cavalier King Charles, precis som Nemi, faktum är att dom faktiskt har samma mamma! Lilla underbara Stella.


Nemi & Tyra

Stella 4 veckor

Fettisdagen

Tjoho, skojade till det lite innan och skrev "GRATTIS ÄLSKLING" i ett sms till Martin. Han ringde upp och fattade inte vad jag menade (han fyller inte år förrän i Maj), så sa jag "Det är ju in dag idag, det är ju fettisdagen!".
Kan säga att båda två satt och gapskratta i luren.. Jag är allt tokig jag! :)

Och eftersom det är fettisdagen så har jag bestämt mig för att baka semlor så just nu ligger degen på jäsning. Tänkte ringa svärmor och höra om hon jobbar, annars tänkte jag gå bort på en fika. Martin ska även få med sig på jobb imorgon till både han och hans arbetskamrat. Ibland är jag snäll, hahaha!

Ska passa på att springa ut med hunden nu också.. Hon har tagit sovmorgon deluxe den lilla grisen.


You are my sunshine

Åh, så jäkla glad man blir så fort det är soligt ute! Helt perfekt väder för äventyr & ärenden ;) Ska möta upp Denise på centralen om nån timme, sen ska vi bege oss till Lund på ett ärende. Jag ska även passa på att införskaffa en ny pennvässare så jag kan få ordning på min kajal- och ögonbrynspenna. Hopplöst!

Får se om vi hinner med en snabb fika också eller om vi kör take-away på tåget haha. Ska nämligen iväg och träna ikväll och måste hinna hem innan Martin sticker.

Ska alldeles strax springa ut med Tyra också och försöka få i mig nått litet. Åt tre amerikanska pannkakor med nutella som blev över sen frukosten igår, inte så mättande precis. Ska se om jag möjligtvis kan skippa min tjocka Everestjacka idag också och köra på den från Zara istället..


Let's pray for the weekend

God morgon och förlåt för uruselt bloggande! Tänkte köra helgen i en snabb sammanfattning.

Fredags: Myskväll hos mina föräldrar med pizza, godis och The Voice Sverige. Martin spenderade större delen av kvällen sovandes i mitt knä, men det är väl okej efter en veckas hårt jobbande?

Lördags: Slappedag till max. Vi låg bokstavligen talat i ryggläge heeeeela dagen, orkade inte göra något. Senare på kvällen stack vi på förfest hos en killkompis med några andra vänner innan vi landade på Wonk, där en annan killkompis har börjat jobba som bartender. Hade verkligen skitkul där! Stack vidare till Chili där vi inte stannade mer än en timme innan vi gick för att äta.. Som vanligt blir ju jag & Martin ovänner på fyllan, så det slutade med separata promenader hem och ett sluddrigt bråk när vi möttes hemma, som senare vände till skrattattacker.
Ja, vi är inte riktigt friska men då passar vi ju också bra ihop ;)

Söndag: Åt spaerribs från Jensen's som jag längtat efter hela veckan. Jag fick dammsugat medan Martin var och handlade, så något vettigt blev gjort i alla fall! Avslutade med Dirty Dancing (knappast ensam?) innan vi stupade i säng. Tror Martin blev lite kinkig när jag körde replik efter replik av filmen, och babblade och tjöt och hoppade & studsade, om hur snygg Patrick Swayze är och att jag faktiskt skulle gifta mig med honom haha.. Oh, loverboy! ♥

Kaffe!

Älskar när det är kepsväder! ♥


Pojkvänsfritt

Yeeeeeees!! Haha, nja kanske inte riktigt så glad över det men jag börjar uppskatta när Martin jobbar dubbelpass. Man behöver komma ifrån varandra och det är ganska skönt att slippa åka till Staffanstorp bara för att man behöver andas en dag i veckan. Så idag ska bli en kanondag har jag bestämt mig för.

Ska eventuellt träffa Denise, antar att det blir den traditionella fikan på Espresso House på Hansa. Funderar på om jag ska bjuda hem henne på lunch sen också, har ju kycklingsallad som jag gjorde igår och där är två portioner över. Hon ska ändå få prova ett tiotal jeans som inte längre passar mig, och så funderar jag på att köpa kinamat ikväll och dricka lite vin. En riktig tjejdag med andra ord.. Vet inte när jag hade en sån senast?

Ska se om jag hittar ett par snygga boots att ha när jag börjar jobba. Har bara utslitna fula converse, haha. Men först blir det att duscha av sig och slänga på lite smink så man ser mänsklig ut igen!

Puuuuuuuuust!

Har nyss ätit middag och ligger precis som igår alldeles svullen och jäser i soffan. Stack till gymmet vid fem och körde ett stenhårt benpass på gymmet samt lite rygg. Så himla härligt att komma igång igen, men väntar nog en vecka innan jag kör igång med cardio.

Ska hoppa in i duschen strax sen blir det att se Immortals som Martin fixat.


Inte så tokigt ändå?

Det kanske kan bli en bra onsdag ändå? Lyckades plocka ut tre låtar med Anna Hertzman idag. Ett jävla pill för er som inte vet, men inga av hennes låtar finns på internet och därmed kan man inte heller hitta ackorden. Jag måste alltså sitta och luska ut dom förhand, inte det lättaste när man är förkyld & gehöret inte är på topp!
Nu lyckades jag i alla fall och har suttit och plinkat på gitarren hela morgonen ♥.

Kom nyss hem från affären också vilket gjorde mig ännu gladare. Nu längtar jag nästan lite efter att få ställa mig framför spisen och laga en grym middag till min fina pojkvän. Färsk pasta med räkor & champinjoner i vit sås serveras idag och för att var lite extra snäll ska jag även göra en kycklingsallad som Martin kan ha med på jobb imorgon eftersom han kör dubbelpass. Ibland är jag en bra flickvän trots allt! :)


Dagens look; mjukisbyxor, hoodtröja & RL-keps straight from the USA


Damn.. onsdag!

Ja, som några av er kanske vet så har onsdagar ALDRIG varit en bra dag för mig. Ang guess what, hann inte mer slå upp dom blå förrän jag blev på dåligt humör. Det tar aldrig fel, varje jävla onsdag!

Jag borde nog isolera mig på onsdagar så jag inte har något att bli förbannad över, eller någon att bli förbannad på. Ingenting kan väl hända om jag bara håller mig borta från typ.. allt.

Ska fortsätta äta min frukost nu och dricka mitt te.. och sura över att Martin förstört min "present" till ikväll.. Vi har nämligen 1 år och 1 månad, ingenting speciellt, men kände för att vara lite gullig.. Men, nej!

Love is sweet and so are you


Matkoma

Åh, så gott fet blev!! Ligger som en strandad val i soffan nu och kan knappt andas så mätt jag är. Mår illa av bara tanken att jag MÅSTE ut med Tyra nu, men lika bra att göra det direkt så jag kan fortsätta jäsa sen haha!

Dessutom jobbar Martin extra idag och är inte hemma förrän 20:00, så jag kan bre ut mig ordentligt!! Gött.


I wanna make love in this club
















Welcome to my rodeo
Hold on to me
Baby Imma take it slow
How you ride is the key

We gonna go left, right, front, back
That just ain't enough
I can take you everywhere
All around the world
I like how you do it
Just put it in reverse cowgirl
Get it up get it up
Pump it up girl
Set it up set it up
I like how you do it
Just put it in reverse cowgirl
Get it up get it up
Pump it up girl
Set it up set it up
I like how you do it do it do it

Just put your hands in the air
Wave em round and go
Ewwww...Haaa Eee...ahhh
Put your hands in the air
Wave em round and go
Ewwww...Haaa Eee...ahhh
Girl

Baby let me rope you up
Tie you down
Do it right
No matter how hard you buck
Gonna get wild all night

We gonna go left, right, front, back
That just ain't enough
I can take you everywhere
All around the world
I like how you do it
Just put it in reverse cowgirl
Get it up get it up
Pump it up girl
Set it up set it up
I like how you do it
Just put it in reverse cowgirl
Get it up get it up
Pump it up girl
Set it up set it up
I like how you do it do it do it

Just put your hands in the air
Wave em round and go
Ewwww...Haaa Eee...ahhh
Put your hands in the air
Wave em round and go
Ewwww...Haaa Eee...ahhh

[Young Jeezy:]
Girl you lookin like a nine
Where I'm from that's a neener
If she got that trunk space
Remind me of my Beemer
Yeah right, that 760 that not that 745
Like the way you back it up
Even might to let ya try
Get jail no bail
Worried because I'm high risk
I'm the type to ride and listen to his own shit
Like the way I write the track
I'm tryin to pull the tracks out
I'm gonna be a chiropractor
I'm bout to check her back out
Told em like the Feds
Take a picture I don't give a fuck nah
We can do it anywhere
Even in my Caddy truck
Yeah you know she thoroughbred
Me I gets that thoroughbred
Girls just say shes so smart
That's why I call her thorough head

Just put it in reverse cowgirl
Get it up get it up
Pump it up girl
Set it up set it up
I like how you do it
Just put it in reverse cowgirl
Get it up get it up
Pump it up girl
Set it up set it up
I like how you do it do it do it

Just put your hands in the air
Wave em round and go
Ewwww...Haaa Eee...ahhh
Put your hands in the air
Wave em round and go
Ewwww...Haaa Eee...ahhh
Girl

Get it up get it up
Set it up set it up
Get it up get it up
Set it up set it up




Slut i rutan



Ni får nöja er med halvtaskigt bloggande idag.. Min kropp har tagit sjukt hårt på förkylningen, och jag orkar nästan ingenting om dagarna. Powerwalkade till AF och tillbaka, gick på en promenad med Tyra och sen korkade näsan igen och jag blev alldeles rystig i kroppen.. Riktigt surt, för jag blir trött av att vara trött!
Inte minst nu när jag kommit igång med gymmet också. Alltid något som ska komma ivägen.

Ska sätta mig och sortera tvätten från imorse, sen ska jag förbereda kvällens middag som blir stekt laxfilé med potatismos, hollandaiesås och broccoli!

♥ Alla hjärtans dag ♥

Är det bara jag som tycker att Alla hjärtans dag är överreklamerat? Jag tycker man ska visa uppskattning alla dagar, och inte på en "speciell" dag.. Det finns ingen ursäkt att inte göra det 365 dagar om året.

Jag tänker inte springa iväg till närmsta blomsteraffär för att det ska stå röda rosor på bordet till min pojkvän när han kommer hem från jobb, eller ställa mig vid spisen och laga en trerättersmiddag.. Nä, det närmsta "firandet" av Alla hjärtans dag jag kommer idag var att ha mysfrukost med Martin klockan fem imorse!
Jag hade ändå en tvätt-tid som började nu klockan sju, så då kunde jag lika gärna kliva ur sängen med honom.

När tvätten är klar ska jag bort till AF och hämta papper till jobbet. Nu äntligen börjar det närma sig!


Choklad- & citroncupcakes

Chokladmuffins ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
50 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl kakao

♥ Smält margarinet och låt svalna
♥ Vispa ägg och socker vitt & poröst
♥ Blanda bakpulver, mjöl, vanillinpulver och kakao i en annan bunke
♥ Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smöret & mjölken

Citronmuffins ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinpulver
50 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
rivet citronskal


♥ Smält margarinet och låt svalna
♥ Vispa ägg och socker vitt & poröst
♥ Blanda bakpulver, mjöl, vanillinpulver och citronskal i en annan bunke
♥ Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt smöret, mjölken & citronsaft



Ugnstemperaturen ska vara 175 grader och när jag klickar ut smeten i muffinsformarna brukar jag bara fylla dom 2/3 eftersom dom jäser enormt när dom är i ugnen. När muffinsarna är klara, låt dom svalna och gör frostingen.



Chokladfrosting
5 dl florsocker
60 g rumsvarmt margarin
100 g philadelphia
½ tsk vanillinpulver
2 msk kakao


Klassisk cream cheesefrosting
5 dl florsocker
60 g rumsvarmt margarin
100 g philadelphia
1 tsk vanillinpulver


♥ Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll i smöret & philadelphian
♥ Vispa tills det blir en fluffig massa, tillsätt eventuellt karamellfärg i den klassiska frostingen



Frostingen blir jätteklumpig i början när man vispar, men sen tar det bara en halv minut så är det plötsligt en fluffig och perfekt frosting! Klicka därefter i frostingen i en spritspåse och spritsa ut på muffinsen. Därefter kan man dekorera med små sockerhjärtan, strössel, bär eller vad man känner för! :)






Helgen

Förlåt för dåligt uppdaterande men helgen har varit fullspäckad! I fredags blev det hemmakväll, drack några öl och tittade på QX-galan som var sååå bra. På lördagen var vi uppe med tuppen och Martin hämtade upp Philip i Staffanstorp redan vid elva för lite "grabbmys" på Burlöv Center. När dom kom hem visade Philip glatt upp att han både fått nya jeans, skor, en tjocktröja, en skjorta och en stickad kofta.. och självklart en onepiece-overall till lillebror!

Blev en liten fika på mina cupcakes jag bakade (slänger in recepten sen till er som vill ha det) och sen en film innan kvällsmaten och det var dags för Philip att åka hem igen, vilket han INTE ville hah. Goding ♥.

Runt nio tog vi oss ner till Grappa för att träffa Denise och Madeleine. Drack några öl & drinkar, innan jag och Martin gick bort för att spana in Happy.. Hrm, Tim må va Martins bästa vän men det hindrar inte mig från att tycka att klubben inte va något vidare.. Och med tanke på att jag & Amanda (Tims flickvän) haft ett mindre gräl, så fick jag ju inte det bästa bemötandet nere i garderoben... suck!

Gick vidare till Chili och träffade Denise igen, Emelie och senare på kvällen kom Nicole. Och som avslut så promenerade vi hem klockan fyra på natten.. Kan säga att vi somnade gott! ;) Och igår låg vi båda två, febriga, snuviga & bakfulla i soffan hela dagen.. Lovar att nästa helg blir lugn, det är fan inte värt det! haha.

If you can't make it, fake it!

Åh, vill baka nununuuu! Ska göra världens godaste chokladcupcakes med chokladfrosting samt en sats med citronmuffins med vanlig cream cheesefrosting. Ska köpa karamellfärg också så jag kan få en fin färg på en vanliga frostingen. Strössel och allt annat pynt har jag redan hemma sedan innan :)

Fick tag i dammsugaren innan så nu är här rent på golvet i alla fall. Tog badrummet också och bäddade sängen och nu är jag helt slut, haha. Tar på krafterna när man är förkyld!

Ska åka ner och ta en cigg i solen på innergården nu.

If it's a friend that you need, let it be me




Ingen vila här inte!

Vaknade för en timme sen ungefär med totalstopp i näsan och bultande huvud. Känns som det är redo att explodera och jag ser redan hur väggarna färgas av mitt gröna, slemmiga snor haha..
Känns som att jag sitter i ett berg av näsdukar här vid datorn.. Vilket helvete det är att vara förkyld, hade glömt bort det helt och jag hoppas INNERLIGT att det dröjer ett helt år innan jag blir sjuk igen.

Hela min facebook är fylld med "åh, äntligen fredag" och "fredag, yeees!".. Känns minsann inte som fredag här, och inte bara för att jag går hemma varje jävla dag.. Men jag satt och småplanerade igår att det hade varit mysigt med en god middag och sen nån bra film och lite gott ikväll, eftersom jag & Martin i princip inte träffat varandra denna veckan. Men så kom jag på att först måste vi handla... och sen ville Martin gymma.. Så vi skiter i mysfredag!

Dessutom kommer Philip imorgon så jag måste städa här hemma också.. Han och Martin skulle strosa lite på Burlöv Center så då tänkte jag passa på att baka några goda cupcakes. Längesen! Fick en bok av mamma & pappa i julklapp och jag blev så himla sugen när jag satt och kollade i den häromdagen.

Cupcakes it is! Bäst att skriva upp ingredienserna jag inte har hemma på inköpslistan!


When people you don't even know, hates you, that's when you know you're the best


Soffhäng

Bäddar ner mig i soffan nu med en ny kopp te, näsdukar, Mucoangin, ett bultande huvud och två nya filmer. Martin jobbar dubbelpass idag kom jag på så jag ska göra något riktigt gott att äta till mig själv ikväll.


Blääh

Ligger på soffan fullt påklädd och bara fryser & huttrar. Tror minsann jag fått en släng feber :/

Full storm utanför och snön bara yr.. Ser INTE fram emot att gå ut med Tyra, funderar påmind hon ens kommer att kunna gå när det blåser så mycket? Fullkomligt kaos utanför dörren ju!

Lika bra att hoppa i jackan & uggsen så jag kan krypa ner under täcket när jag kommer in med ännu en kopp te.


Då var det min tur..

Efter mer än ett år som frisk är det nu slutligen min tur att smittas av alla baciller. Sist jag var sjuk var som sagt över ett år sen och då var jag dålig i ca 3 veckors tid i influensa.. Började känna mig lite tjock i halsen igår och självklart vaknar jag upp idag - bombförkyld! Har druckit te hela morgonen och som tur är, så har vår "medicinhylla" i badrummet lika stort utbud som ett apotek, så jag har allt jag behöver hemma. Skönt!

Igår var det 10-års kalas för en av mina kusiner och eventuellt så kommer han på egenmys lördag till söndag. Han ville se Star Wars på bio så det kan ju bli hans födelsedagspresent tänkte vi.

Har suttit och klyddat med blanketter från Arbetsförmedligen halva morgonen nu, så jag mailade precis min handläggare att hon fick skriva ut dom jag behöver så jag kan hämta dom i nästa vecka. Snart är det dags att komma igång på riktigt förhoppningsvis!

Mina fina <3


Jakt

Har haft en riktigt härlig dag hos mamma & pappa. Åt en ljuvlig ost- och skinkpaj till middag. Mamma kan verkligen sin matlagning! ;)

Gick på skattjakt ikväll också. Mamma har hittat nått som heter "Geocaching" där man ska hitta saker folk gömt. Hittade en "cash" en liten bit från huset men själva grejen hittade vi inte.. Ska ut och leta imorgonbitti haha.

Ligger i sängen med Tyra nu, ögonen går i kors på mig.. Har hela dagen med mamma imorgon att mysa, ska bli så härligt. Sen på kvällen blir det kalas!

Puss och godnatt :)


Home sweet home

Hat slängt mig i fåtöljen hemma hos mamma och pappa. Det är en sån elektrisk man kan fälla, alltid huggsexa om vem som ska sitta i den när både jag & min bror är hemma haha.

Gjorde en räksallad innan jag åkte till Staffanstorp och gud vad härligt det var att sitta här i köket och äta lunch med solen som lös rakt in och med ett sudoku. Så himla avkopplande, är helt slut nu och hade kunnat somna sittandes..

Ska koppla hundarna nu och gå ut på en liten promenad :)


The botten is nådd

Har kommit in i en riktig jävla skitperiod! Ingenting går som det ska, allt jag gör blir fel och jag är ett enda stort känslomonster som lipar för ingenting i ena sekunden och ser svart och går bersärk i nästa sekund. Aldrig mer ska jag byta p-piller, fy fan vad dåligt jag mår! Någon som varit med om samma sak?

Åker till Staffanstorp idag och stannar till imorgon. Har lovat mamma att passa Nemi, och med tanke på att jag förstör mitt eget föhållande gör jag nog bäst i att låta Martin få pusta ut.

Finns inte mycket mer att skriva idag. Eller överhuvudtaget.. Varför ens blogga när det enda man fyller bloggen med är pessimistiska och deprimerande inlägg..? Inte ens jag själv vill läsa.....


Pump it

Snart dags för gymmet. Blir ett bröstpass idag bara. Känner mig inte helt hundra så skippar cardion idag..


Pics


I don't care if the whole club is dead 'cuz the party's in my head

Vilken lördag.. Finns bara ett ord att sammanfatta kvällen med; oförglömligt. Martin gick iväg och hämtade sushin till oss innan han begav sig till en vän, och det var sååå gott! Efter det blev det kortspel, klassikern "jag har aldrig" och vilda diskussioner. Ja, det var minst sagt en hönsgård här i lördag haha.

Runt halv ett blev det nostalgisånger till Timbuktu, Fronda, Advanced Patrol... ja, you name it. Alla dansade och sjöng för fulla halsar, innan vi slutligen begav oss ner för att fixa en taxi. Halv två anlände vi till Chili och sen stannade vi där till stängning klockan 04. Hade galet kul hela kvällen, och vad jag minns drack jag t.o.m. gratis hela kvällen? Inte illa ;) Hade såklart min private drive när jag skulle hem så jag slapp åka taxi ensam ♥.

Sen eskalerade kvällen, tänker inte gå in på det men ibland får alkoholen helt klart ett för hårt grepp om en. Man säger och gör saker man önskar man inte gjort.. Ja, kaos i huvudet & kaos i munnen.. PUNKT!

Det var i alla fall ingen pigg Sofie som kom på söndagsmiddag hos min moster igår, men med lite mat i magen och en kopp kaffe kände jag mig lite bättre.

Idag är det back to business så det blir gymmet så fort Martin kommer hem från jobb och sen middag i vanlig ordning. Måste ta mig bort till AF någon dag också och fixa med lite papper.... suck.

Girls gone wild

Oj, vilken huvudvärk jag ligger inne med idag! Hade en supermysig middag igår med min fina Denise, åt världens godaste pasta med scampi & musslor på Grappa. Delade en flaska vin och tog en "kvällens drink" innan vi begav oss till en killkompis som hade förfest. Tog en taxi hem vid midnatt eftersom jag inte pallade dra ut, var trött som ett ålderdomshem efter att ha varit uppe klockan sex på morgonen!

Och nu sitter jag med världens baksmälla, underbar när man knappt druckit något... Sitter och klunkar juice nu för att återställa vätskebalasen så man är fit for fight ikväll för då är det girls night out! :) Jag, Emelie, Rebecka och Nicole ska käka sushi och förfesta här hemma innan vi sticker ut. Kommer bli skitskoj!!

Ska hoppa in i duschen nu och fräscha till mig. Martin är på gymmet och när han kommer hem ska vi till hans morfar en stund och fika, sen blir det viiiiiila när vi kommer hem igen.

Hoppas ni får en fin kväll där ute! :)

It's friday

Äntligen fredag och äntligen lite vila. Blir minsann inget gymmande förrän måndag nästa vecka, jag behöver lite helguppehåll haha. Körde rumpa, ben och mage igår och i vanlig ordning 30 minuter cardio. Love it.

Kan säga att det var en stapplande Sofie som gick ifrån gymmet igår, helt slutkörd. Blev inte många minuter i soffan innan jag hoppade in i duschen och kröp ner under täcket. Var duktig med att stretcha igår så har inte så hemsk träningsvärk som jag trodde jag skulle ha. Eller jo, ryggen är fortfarande öm hahaha!

Idag blir det fullt ös medvetslös på hemmafronten. Ska springa till Systemet och inhandla morgondagens dryck, och sen ska här storstädas i hela lägenheten. Frågan är om man ska vara en underbar granne och plocka fram dammsugaren klockan åtta? Tror inte det blir populärt ;)


Motivationsgump!!


Gym eller inte gym?

Blir förmodligen gymmet om en stund, väntar på att Martin ska ha vilat klart. Han mådde inget vidare idag men hoppas ändå vi kommer iväg. Ska köra mage och mer rumpa idag såfall.

Haha, ska bli intressant om jag kommer kunna gå i mina höga klackar på lördag, eller om träningsverken tar över ;)


Baby, I'm a troublemaker


Det bultar och det bankar

Aooch säger jag bara! Vilket grymt ryggpass det blev igår, men det känns idag vill jag lova. Tror jag överansträngde ländryggen också, avslutade med en sån övning. Blev även 30 min på crosstrainern och totalt var vi på gymmet i 2h.. Och vi skulle börja lugnt med bara en timme.. Yeah right, haha!

Stupade i säng efter vi käkat middag och jag har sovit som en stock hela natten. Mindre kul att kliva ur sängen dock, känns som att min rygg är en kroppsdel för sig själv haha. Körde en rumpövning igår också och till och med den tog! Bestämde mig tillslut för att skaffa gymkort där, så Martin fick upp med plånboken ;)

Så förlåt mina vänner, det blev inte 24/7 som ni önskade utan det blev Träningsverket!

Nu ska jag se till att få i mig lite kaffe innan jag somnar här framför!


Skorna jag införskaffade igår; Nike Air Alaris +4


..och såhär går det när man sover med blött hår. Jag är redan lockig så det räcker!!


Snipp snapp slut

Heeeelt slutkörd!! Dags för sängen nu, skriver mer imorgon..


Förberedelse

Ska alldeles strax slänga hundarna i badet. Har suttit och fixat musik till min iPod, blir nämligen gymmet ikväll! Ska iväg och köpa nya skor när Martin kommit hem från jobb. Har inte använt min iPod på säkert ett år (ja, det är så länge sen jag var på gymmet om man inte räknar med den gången jag följde med Martin) och den var full med äcklig trance- och technomusik. Haha, blääääää..

Så nu är den full med house och dubstep istället, mycket mer peppande när man ska träna tycker jag. Blir en "nyttig" middag ikväll också; kycklingfilé med wokgrönsaker och couscous.


Hundvakt

Godmorgon! :)

Pappa kommer om nån timme och lämnar Nemi, han och mamma behövde hjälp med att passa henne till torsdagkväll och självklart ställer jag upp! Blir till att ta en promenad med Tyra innan han kommer för sen åker båda två ner i badkaret för en riktig om gång, haha. Tyra luktar bara en massa kiss och Nemi är bara allmänt smutsig, och mamma kan inte bada henne pga sitt diskbrock..

Har sparkat igång kaffekokaren i vanlig ordning också så man får i sig lite frukost. Sitter och funderar på när jag ska orka mig ner till "habbahabba"-affären idag för att köpa ciggaretter.. Fan, man vill inte ens tänka tanken på att röra sig utanför dörren i denna kylan. Brrr, semester nu... tack!